Arrangörer & utställningar

Välj stad eller sök landskap ovan


Teckningsmuseet
 • Hästtorget , Laholm

  0430-154 51  

  info@teckningsmuseet.se | www.teckningsmuseet.se

  mån–fre 10–16:30, lör–sön 12–16.

  Visa karta

  kaffe-mat butik

 •  
  lördag 09 sep – söndag 07 jan:

  Vernissage kl: 12-16

  Ann Margret Dahlquist-Ljungberg. Under hösten har vi glädjen att visa Ann Margret Dahlquist-Ljungbergs bilder. Hennes teckningar lämnar ingen oberörd. Med svärta och allvar tecknar hon upp en värld där inget tycks vara där av en slump. Hon skildrar växtrikets taggiga vildhet och lyfter med omsorg fram såväl växtkraften som nedbrytandet. Bilderna rymmer både ett skarpt naturalistiskt avbildande och metaforiska framställningar av människan och samhället. Med ett starkt eget uttryck, som känns angeläget än idag, sätter Ann-Margret både ord och bild till livet.

  Ann Margret Dahlquist-Ljungberg var författare och tecknare. Hon föddes 1915 i Ulricehamn och studerade redan som 17 åring vid Tekniska skolan, (sedermera Konstfack) i Stockholm, följt av studier på Konstakademins etsningsskola i Stockholm. Hon var starkt engagerad i kampen för fred och brann för miljöfrågor. Under sitt liv skapade hon en rik produktion av texter och bilder, gav ut ett 20-tal böcker, hade utställningar i Sverige såväl som utomlands. Hon bodde under många år i Ljungby med sin make konstnären Sven Ljungberg. Tillsammans grundade de Ljungbergmuseet. Hon är representerad bl.a. på Nationalmuseum, Göteborgs konstmuseum, Nasjonalgalleriet i Oslo och på många håll runt om i världen. I utställningen som rymmer verk från 30-talet fram till idag ser ni surrealistiska skildringar, politiska kommentarer samt teckningar av naturen, allt ackompanjerat av hennes egna ord. Alla verk är inlånade från Ljungbergmuseet. www.teckningsmuseet.se

   
  lördag 09 sep – söndag 07 jan:

  Från samlingen: Halländskt mörker visar verk av Roj Friberg, Olle Agnell och Bernt Jonasson. I deras verk skildras mörker, ålderdom, sorg och svärta, men också livet och döden. Teckningsmuseet har valt ut ett fåtal verk av varje konstnär där deras respektive unika bildspråk skildras, och som får representera höstmörkret på museet.

  www.teckningsmuseet.se

   

  Visa Teckningsmuseets tidigare utställningar


projektplats, scen & utställningsyta: Tegen 2

Tensta konsthall

Textilarkivet Västernorrland

Textilmuseet

Thielska Galleriet
 • Logotyp för Thielska Galleriet


  Always at Thielska: Nordic art from around 1900, Edvard Munch, Carl Larsson and others in a characteristic period setting.

  Sjötullsbacken 8, Blockhusudden, Djurgården, Buss 69, Stockholm

  08 662 58 84  

  info@thielskagalleriet.se | www.thielskagalleriet.se/

  tis–sön 12–17, tor 12–20.

  Visa karta

  Facebook Twitter butik kaffe

 •  
  torsdag 01 jun – söndag 01 okt:

  Ögonblick: Skulpturer av

  • Karin Wiberg
   Vill du veta mer om konstären, sök efter Karin Wiberg på Artsy:
   eller
   eller
   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  Karin Wibergs karaktärsfulla skulpturer av människor och djur tycks uppfyllda av lugn och eftertänksamhet. Med sin konst vill hon låta besökaren uppleva ögonblick fyllda av känslor och tankar. Under sommaren tar skulpturerna plats i olika delar av parken på Thielska, de leder en vandring som låter besökaren upptäcka lite oväntade platser – några står väl synliga andra mer dolda. Utställningen bli en möjlighet att sakta ner och njuta av platsen och atmosfären i möte med skulpturerna.

  © Karin Wiberg, Vit räv, 2015, skulpterad bränd lera som bemålats. Installationsbild från mossträdgården The Forest of Wisdom i Komatsu i norra Japan.

   
  lördag 17 jun – söndag 01 okt:

  Minnets kläder. Tonie Lewenhaupts modesamling – Kläder kan gestalta sin samtids frågor om både identitet, ekonomi och estetik, men bär också på sin egen historia. Modeskribenten Tonie Lewenhaupt har sammanställt en samling av högsta kvalitet ur den europeiska modehistorien, som donerats till Röhsska museet, Göteborg. I nära samarbete med henne visar Thielska Galleriet ett rikt urval ur donationen tillsammans med Lewenhaupts modehistoriska illustrationer.
  Europeisk modehistoria, klädesplaggens sociala sammanhang, Tonie Lewenhaupts gärning som samlare och modets poetiska potentialer är teman som kommer att tas upp. Genom att placera mode i Thielska Galleriets miljö påminns besökaren också om att huset en gång varit ett privat hem.

   

  Visa Thielska Galleriets tidigare utställningar


Galleri Thomas Wallner

Galleri Thomassen

Tjörnedala Konsthall

Tomarps kungsgård

Tomelilla konsthall

Trelleborgs museum
 • Logotyp för Trelleborgs museum


  Stortorget 1, Trelleborg

  0410 73 30 45  

  museum@trelleborg.se | www.trelleborg.se/museum

  tis–sön 12-16.

  Visa karta

 •  
  lördag 03 jun – söndag 03 sep:

  Lera, mönster och minnen – keramik / Clay, patterns and memories – ceramics

  © Anne-Beth Borselius

   
  fredag 08 sep – söndag 19 nov:

  New pattern 40 ungdomar, en konstnär och ett museum. En kreativ och utforskande verkstad. Tematiken är mönster. Tillsammans bygger vi ett lysande glashus!

  Screentryck m.m

   
  måndag 25 sep – söndag 25 feb:

  Peter Callesen- White diaries Konstnären som kan skapa magiska skulpturer med vanligt vitt papper. I denna utställning materialiserar sig konstnärens tankar och drömmar ur hans dagbok.

  Skulptur pappersklipp

   
  lördag 18 nov – söndag 10 dec:

  Gubbvälde - Kjell Hallonsten Träsnideri 1883-1963 Kjell Hallonsten Trelleborgsd "döderhultare". Folklig och med glimten i ögat!

  • Kjell Hallonsten
   Vill du veta mer om konstären, sök efter Kjell Hallonsten på Artsy:
   eller
   eller
   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  Träsnideri

   

  Visa Trelleborgs museums tidigare utställningar


Tyresö konsthall

Symbol för butik: butikssymbol Kafé: kafesymbol Restaurang: matsymbol Medlem i Svenska Galleriförbundet: Galleriförbundet
 • Svenska Konstnärsförbundet
 • www.kulturvalet.se
 • www.kulturdirekt.se
 • www.konsten.net
 • www.kultur1.se